VRIJ NEDERLAND


In het najaar van 2017 verscheen bij Vrij Nederland de Cultuurgids, met 140 pagina's vooruitblik op het culturele seizoen. Samen met Yuki Kho was ik hoofdredacteur van het gedeelte Kunst (wat een kwart van de gids inneemt, naast Popmuziek, Film en Theater.)

Hiervoor selecteerden we de interessantste tentoonstellingen in Nederland en de rest van Europa. Van de filmkunst van Apichatpong Weerasethakul tot de schilderkunst van David Hockney. En van de kwetsbare fotografie van Rineke Dijkstra tot het Amerikaanse kunstenaarsstel Kusaka & Wood.

Van mijn hand een vooruitblik op tentoonstellingen in het Bonnefantenmuseum in Maastricht, Museum De Pont in Tilburg en Eye in Amsterdam. Daarnaast interviewde ik Ralph Keuning (directeur Museum De Fundatie) en Xander Karskens (Cobra Museum) over waar zij naar uitkeken. En ik schreef een stuk over David Hockney ("Hockney is in het echt nog beter") en een Ode aan het Museum (omdat een museum meer is dan kunst).

De Cultuurgids belandde op de deurmatten van abonnees van Vrij Nederland en was te lezen op vrijnederland.nl en op Blendle.

Contact

ko[a]kovanthek.nl

of 0617382656

Altijd in voor werk. Altijd zin in koffie.